Versenyeink

meteorgombkicsi2

 

rob logo

 

mecsek open

Közelgő események

Események nem találhatóak

1

Bejelentkezés

"Testvéreink"

MTFSZ emblema    poeu logo    pvsk logo   logoidezojellel2

 

Főoldal

Nyár kupa 2020

Eljött a nyár, eljött újra


Előszó.


Elhatároztam, hogy készülök a WMOC-ra,- Kassa 2020. Egy erre szabott edzésterv szerint végzem a felkészülést. A pandémia sem vett vissza sokat a lendületemből, igaz hiányoztak a versenyek, de hát a Teremtő ezt mérte az emberiségre, így elfogadtam. Úgy két hete a Kisrét feletti ösvényen, a fiatalos részen, a szűk átjárónál megbotlottam, és ráestem a combomra, de hogyan, nem emlékszem.

Kibotorkáltam a Dömörkapuhoz, és segítséget kértem. Hazavittek. Mankóval tudtam csak közlekedni, egy hétig, majd lassan kezdtem a mozgást, gyaloglás és kis kocogás váltogatása formájában. "A fájdalom a barátunk." -szokták mondani Kung-Fu-s családtagjaim, s ezzel a gondolattal neveztem a Nyár kupára.


A verseny


A tájfutó élet beindítása keretében Péter vállalt egy versenyt, csatlakoztak hozzá PVM-es csapattagok, és 07.11-én, szombaton megrendezték. Lesz, ami lesz, elmegyek, gondoltam végiggyötröm magam, ha már csapattársaim ennyit dolgoztak. Tombolt a nyár, ha már nyár kupa 32 fok, szikrázó napsütés (döglesztő hőség) Az erdő buja zöld, nagy az élet benne, pókok szőtték hálójukat. Tudjuk, hogy a pókok egyszerre nagy mennyiségű táplálék felvételére képesek, de ennyi tájfutó nekik is sok.

A rajtban Lajtai Sanyi tüsténkedett, jó színben, és kedvvel. Az SI-t Sanyi kezelte, a rajtlista szerinti beszólítást Pillmann Gábor természetes hangtölcsérrel végezte.

Elsőnek indultam F 55-ben. Lassan megindult a talaj a lábam alatt. Az első pont egy zöldben egy gödör. Elmehettem mellette, de a mögötte lévő árok megfogott, visszafordultam, mikor úgy éreztem ott kellene lennie, megálltam, elhagyta a számat egy körkörös kocsis mondat, ám láss csodát ott álltam a gödör mellett. Mérete akkora, hogy épp belefért az állvány a bójával. Még látszottak Péter ásójának nyomai. Vagy csak képzeltem? Lassú haladással a 2-es majd a többi szép sorjában. 3.4 km 11 pont, és egy kis szint, ó kis gondolkodtató átmenetek. Élveztem, kellemes volt, igaz a tempó nem volt meggyőző, de jól esett. Végül 3. helyezés, de nekem ez egy győzelem.

A célban még egy kis beszélgetés, majd kocsiba pattanva Balaton felé vetten az irányt. Jó volt látni a sok fiatal indulót kik szüleikkel látogattak ki a tikkasztó hőségben.


A pálya és amerre haladtam.

 

 nyar kupa

 

Köszönöm a lelkes csapatnak a rendezést, hogy hosszú versenycsend után végre csipoghattak a dugókák.

 


Edzetek, mert jönnek sorban a jobbnál jobb versenyek.


"Az élet rövid, de a futástól kicsit hosszabbnak tűnik." /Hansen/


Gyula