Versenyeink

meteorgombkicsi2

 

rob logo

 

mecsek open

Közelgő események

Események nem találhatóak

1

Bejelentkezés

"Testvéreink"

MTFSZ emblema    poeu logo    pvsk logo   logoidezojellel2

 

Főoldal

2019.12.13 PVM évadzáró vacsora - RUNDO

2019.12.13 PVM évadzáró vacsora - RUNDO


Ambrus Sanyi írta a meghívóban, hogy értékelem a 2019 évet, pénzügyi beszámolót tartok, és felvázolom a 2020 év terveit. Nem tudok ennek maradéktalanul eleget tenni , mivel sem a hely, sem a hangulat nem alkalmas egy száraz, mindenben részletekbe menő szakosztályvezetői értékelésre.


De hogy mégse legyen hiába a bejelentés, egy elsődleges, főleg szubjektív tájékoztatást adnék számotokra.
2019 évet jó évnek, és főleg kísérletinek nevezném. A legnagyobb esemény a Mecsek Open megrendezése volt, mely egy újragondolt Mecsek kupa. Voltak is harcok, de végül úgy látom helyére kerül az, ami oda való. A 2019 Mecsek Open ötlete onnan eredeztethető, hogy elnyertük,a húsvét hétvégére tervezett válogató rendezvényt és együtt a Mecsek kupával szerettük volna megrendezni. Szembesültünk azzal a problémával, hogy sem a honlap, sem a Mecsek Kupa Domain név már nem létezik, és azt tapasztaltuk, hogy ez a szép múltú, de mára kissé fényét vesztett rendezvényt nagyobb energia talpra állítani, mint egy újragondolt, értékeit átvevő, de új alapokon nyugvó rendezvényt megálmodni. Megtörtént, álmodtunk, felébredtünk, cselekedtünk. 3 nap alatt 2000 rajthoz állás, és belülről nézve és átélve csak annyit tudok mondani, egy kiváló versenyt sikerült megvalósítani. Kisebb versenyeket is rendeztünk, kiemelve a rövidtávú megyei versenyt Bőszénfán, valamint a Meteor kupát, Mánfán. A rendezések mellet igen sok versenyen vettünk részt. Leigazolt versenyzőink száma: 47


Fiatal versenyzőink száma januártól a mai napig, 6 - 9 fő között mozgott, jelenleg 7 fővel foglakozik Péter. Ezen létszámhoz csatlakozott a Református Általános Iskola 6 növendéke, akik azonban augusztusban átigazoltak a ZTC-he
Heti 3, esetenként 4 edzéssel jó fizikai fejlődést tapasztalunk, a terepen való mozgás is nagyot fejlődött. A csoport bizakodva tekint a 2020-as évre, de előtte egy jó téli felkészítést tervez a kis csapat.
Mi a mérték, hol is állunk? Nem valami egzakt rangsor a szenior pontverseny, de amíg nincs jobb, ez a sorrend. Míg tavaly 129 pontot gyűjtöttünk 6. helyre volt elég, 2019 - ben 100 pontot, ezzel a 9 . hely lett a jutalmunk, úgy, hogy a tejúton száguldó meteort egy eredményes Csillaga elhagyta, más pályára állt.


Pénzügyi beszámoló helyett tájékoztatlak benneteket, a még nem teljesen lezárt évről. A bankszámlánkon mintegy 500.00 Ft-al több lesz , mint egy évvel ezelőtt. Várunk egy szponzori befizetést 200.000 Ft értékben. A kiadásaink nagy része nevezési díjak, 910.000 Ft. Minden versenyzőnk, akik leigazoltak, tekintet nélkül minden indulását kifizettük. Ebből 180.000 Ft-ot tett ki az ifjak nevezési díja. Az OB-kon szállást is biztosítottunk az indulók számára. 13 sporttársunknak - aki igénybe vette - futócipő hozzájárulást fizettünk, fejenként 20.000 Ft összegben. Tudtunk venni 10 db SIAC dugókát 180.000 Ft értékben. Hozzájárultunk a Tettye térkép javításához 30.000 Ft-tal. Pillmann Gábor jóvoltából. Készíttettünk egy fém dobogót, melyet felajánlottunk 45.000 Ft értékben az alapítványnak, használjuk közösen, Baranya szakosztályai.Pályázaton nyertünk az ifjaknak technikai eszközökre, bójáka, dugókákat vásároltunk belőle, melyeket edzéseken használnak. Támogattuk az alapítvány ifjúsági nevelését 10.000 Ft-tal. Pályáztunk és nyertünk a edzői pályázaton, melynek elszámolása most történik.


2020-Tervek. A Mecsek Open megrendezése a legfontosabb feladat. 2020 április 24-26 péntek-szombat s-vasárnap. A tervek szerint pénteken egy prológgal nyitnánk, Tudásközpont Versenyközponttal, Zsolnay Negyed területen, kiegészítve Balokány területtel. Pályakitűző Péley Dorottya vállalta. Bejelentkezett a Válogatott Szövetségi kapitánya hogy válogatóként számít a versenyünkre. Ellenőrző bíró nincs. A két erdei nap Rácz tanya központtal egy közép táv és egy normáltáv lenne az elképzelés, Viniczai Ferenc egyik nap, és a második napra még csak kiszemeltek vannak. Az MTFSZ kijelölte a 2 ellenőrző bírót, Csizmadia Ferenc - és Müller Balázs személyében. A PVM terveiben ez egy nagy feladat, melyet a másik 2 szakosztály bevonásával képzelem el. Ez az alapja a működésünknek, a pénzügyi biztonságunknak. Ezért kérek mindenkit, erejéhez mérten vállaljon szerepet, hogy az ideihez hasonlóan tudjuk menedzselni magunkat. Nevezési díjak, szállás biztosítása OB-k ra.


Terveinkben szerepel egy PVM sátor, és egy zászló vásárlása, és ha jól zárjuk a pályázatokat is, pótoljuk a már kissé szakadt bozótruháinkat, és akinek még nincs,azok kapnak.


Remélem ízlett az étel, jó alapozást, sikeres verseny évadot, emlékezetes Mecsek Opent kívánok magunknak.


Mindhalálig tájfutás.


Kóger Gyula 2019.12.13

 

         evadzaro1    evadzaro2

 

Az év sok napján otthonosan mozogtok a fák között, irányít az elme és a tájoló. De van egy fa az évben, mely alatt a szív vezéreljen bennetek, - ez a karácsonyfa. Suhintsa meg varázspálcáját , és váljon kívánságotok valóra.

Áldás békesség !