Versenyeink

meteorgombkicsi2

 

mecsek open

1

Bejelentkezés

"Testvéreink"

MTFSZ emblema    poeu logo    pvsk logo   logoidezojellel2

 

Aktív pécsiek hatvan felett

Kóger Sára cikke a pecsmahonlapról, benne Ijjász Istvánról aki senior tájfutó és máig versenyeket nyer!

Korunk velejárója az öregségtől való félelem. Ám az új tendencia, a "sikeres időskor" a pécsiek körében is ismert már, számos 60 feletti szép korú aktívan sportol, dolgozik és részt vesz a város programjain. Ennek jegyében megkérdeztünk néhány sikeres pécsi idős aktívan élő embert ? mi a titkuk?!

Ijjász István (Öcsi bácsi), 75 fölött

Nyugdíjas vagyok, ami sok kortársam számára egyenlő a semmittevéssel. Én viszont tudatosan teszek a fizikai frissesség érdekében, rengeteg időt töltök a szabad levegőn, a szőlőben. Emellett biztosítási alkuszként dolgozom valamint régi pénzekkel és érmékkel is foglalkozom ? ezek megkövetelik a szellemi éberséget. Szeretek olvasni és követni a város aktuális történéseit, hetente elmegyek a Tudásközpontba, leheveredek a hetilapok között és csak olvasgatok.

ijjász-istván1

Világéletemben sportoltam, a nagy passziómat, a tájékozódási futást 15 évesen kezdtem el. Azóta versenyzek, számos eredményem van, tavaly például a vasutasok legidősebb aktív tájékozódási futójaként én kaptam meg a PVSK által alapított Aranygyűrűt. Pozitívan gondolkodom, nem töprengek a múlton és sokat vagyok fiatalok között ? ezt tanácsolom minden pécsi idősnek is! Használják ki a város adottságait, menjenek kirándulni, vegyenek részt a programokon, járják be a belvárost és járjanak könyvtárba.

A teljes cikk itt érhető el.