Versenyeink

meteorgombkicsi2

 

mecsek open

1

Bejelentkezés

"Testvéreink"

MTFSZ emblema    poeu logo    pvsk logo   logoidezojellel2

 

Mecsek kupa 2014

mecsek kupa rajt

1. nap a  ?Retro Futam?

Az idő káprázatos, a rajt közel a versenyközponthoz. Kissé fonnyadt a  mezőny, úgy látszik nem szokta a ?cigány? a szántást, no meg a meleget sem, meg egyébként is ilyenkor szombat délután az ebéd utáni szunyókálás az program. Kiérkezvén a rajtba, az indító óra ugyan felállítva de már csak ilyen a technika, amit ember tervez az el is  romolhat, maradt a jól bevált lapozós óra, és a kézi kongatás.

Ez bennünk seniorokban kellemes emlékeket idézett. Szűcs Gyuri szolgalmasan egy vaspetrencével percenként lökött egyet egy tűzoltó készüléken. Ezt egészítette ki Zsolt operaházi orgánuma, nem is kell neki erősítő. Feleségem, akinek nem halk a hangja meg is irigyelte. Indulás , repülő rajt, és neki a hegynek keményen, mint régen. Vártam az első pontot, de nem volt zsírkréta, sem szúró, csak a dugóka maradt,? mily csalódás. Mégsem teljesen retro?! A táv csak 3.7 km a szint talán alulméretezett, vagy csak úgy éreztem. A végén annyira elfáradtam, hogy az almát is pépesen kértem a célban. Látva a sok gyerkőcöt igazi élmény volt az erdő. Csak ezek a horhosok ne lettek volna olyan meredek oldaluak. Az egyik szélén két gyerkőc beszélget:?. itt ne menj le, mert négykézláb jön fel egy bácsi?.(én csak hallottam, és pironkodtam. Az hogy négykézláb jön fel, még hagyján. De BÁCSI!!!

2.nap a  ?Szeretem a fákat Futam?

Nyakunkba kaptunk egy méretes zuhanyt és jól felázott az erdő. Oly annyira, hogy a meredélyen lefelé fákat ölelgetve tudtam csak lefelé haladni, vagy fenék sível, ami nem éppen fájdalommentes. Sokan választották ezt a technikát, úgy lefelé mint felfelé . Ilyenkor jut eszembe, milyen de milyen sok fa van és milyen keveset tudunk róluk. Volt több átmenet, most merre is ? ezt szeretem, amikor dönteni kell, ha lehet több útvonal közül .Van egy technikám, ha ez nem megy -  már mint a döntés -  akkor végigfutok a piros vonalon,  ezt az útvonalat a pályakitűző javasolja, és szerencsére be is rajzolja. Vagy sokszor  csak meg akar tréfálni J?.. így legyetek résen. A 2. napi pályakitűző trükkös kedvében volt. Mindent egybe vetve a sár, az eső, az embert próbáló terep,? ki nem hagytam volna. És nem csak a mezőnyt kényszerítette küzdelemre, a rendezők is erejükön felül teljesítve küzdöttek az elemekkel. Minden elismerésem nekik.

Nézzétek a 35 évvel ezelőtti Mecsek kupa F 21 A pályáját, ugyanezen a terepen. Ígérem, hogy a mostani útvonalamat 35 év múlva 2049-ben megmutatom.

retro mecsek kupa

Kóger Gyula