Versenyeink

meteorgombkicsi2

 

mecsek open

1

Bejelentkezés

"Testvéreink"

MTFSZ emblema    poeu logo    pvsk logo   logoidezojellel2

 

Ifjúsági Európa bajnokság

sara

Június 22-25 között rendezték a 2023-as Ifjúsági Európa-bajnokságot a bulgáriai Velingradban, ahol számos kiemelkedő eredmény mellett 2 európa bajnoki címet szerzeztek a magyar fiatalok. W18-ban Máramarosi Rita; M18-ban Felföldi Tamás álltak a dobogó tetején.


A magyar keret tagjaként versenyzett egyesületünk ifjú büszkesége: Töttő Sára Boróka.  (Fotó: Máthé István)

Nagy izgalommal szurkoltunk Sárának, aki első éves válogatottként remek futással 32. helyezést ért el a pénteki sprint futamon, és 54. helyen ért célba a szombati hosszútávon W16-os kategóriában.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2023.05.27-29. Bükkszentkereszten tartották a válogató hétvégét. A terepen még nem futottam ezért biztonságosan indultam a hosszú távú futam első pontjára, ami kis hibával, de egész jól meglett. Magabiztosan mentem tovább a kettes pontra tudva hogy jó vagyok, mert beértem Veres Diánát. Amikor megláttam és elterveztem az útvonalat beugrott, hogy elég nehéz helyen van a pont ezért belassítottam. Mentem a pontra -?támadópont megvan akkor csak irányba le? gondoltam és itt volt a baki? Veres Dia olyan magabiztosan ment a pontra hogy eldobtam az ötletet, hogy lassabban menjek, amit benéztem, mert elrontottuk és 20 percet bolyongtunk a pont előtt. (ezt akkor még nem tudtam). Végül sikerült rájönni, hogy hol vagyok és nehezen, de 30 perc alatt meg lett a fránya kettes pont. Ezután figyelősen meg- lett a hármas és koncentrálva mentem tovább a pályán (ahol még a 7-est is picit benéztem?)


A sprinten az esélytelenek nyugalmával indulva sikeresen teljesítve a pályát megnyertem a futamot így negyedikként bejutottam a válogatottba és mehettem velük Bulgáriába az Eb-re! (anyáék nagy örömére).
2023. 06. 19-én indultunk hétfőn és kicsit megszeppenve, de boldogan ültem be a lányok mellé a buszba várva a 10 órás utat. Szerencsére gyorsan eltelt és a határokon se kellett 2 óránál többet várni. A szállást elfoglalva lementünk kajálni ( nagyon rossz volt).
Kedden volt egy délelőtti erdei térképes és egy délutáni sprint térképes pálya, amik nagyon tetszettek viszont a kaja már nem volt ilyen jó és rá kellett döbbenünk, hogy üres (később pesztó és sajt is volt már) tésztát kell ennünk (ez így is volt).
Szerdán még délelőtt volt egy edzésünk délután pedig kártyáztunk a lányokkal (akikkel nagy haverok lettünk). Este megbeszélés után nagy örömömre csapatépítő játékokat játszottunk, ami minden nap egyre jobban tetszett (a végén még magamtól is játszottam).
Csütörtökön még volt két terepbemutatós kis edzés és este már lehetett izgulni a másnap miatt. Sprinttel kezdtünk aztán hosszútáv és végül váltó.


Sprint: A negyedik negyedbe indulva vártam a rajtom és éreztem, hogy egy kicsit több bemelegítés is lehetett volna. Az egyes pontra benéztem az északot és mire már jól fogtam a térképet elmentem a pont mellett és kellet 20mp, hogy meglegyen. Utána már figyeltem a kettesre menet és rájöttem, hogy nem látom, hogyan jutok be a pontra ezért sétálnom kellett, ami megint idővesztés volt. Az egész pálya kicsit zavaros és lassú volt, de viszonylag jól ment. Amikor átfutottam az átfutón és kiabáltak a többiek életem legjobb érzése volt és nagyon sok energiát adott. Nagyon jó érzés másnak kiabálni és szurkolni, de a legjobb, az az volt, amikor a virágceremónia előtt együtt lányok csinálhattunk koszorút a fiúknak.
A virágceremónia előtt bevonultunk és vártuk a megnyitót, ami kicsit uncsi volt. Viszont nagyon jó érzés volt kivinni Tominak a koszorút és feltenni a fejére gratulálni és üvölteni együtt a himnuszt.


Hosszútáv: Az első negyedben indultam és minden rendben volt. A 3-asra kicsit nagyot kerültem (+3 perc), de aztán jó volt viszont az 5-ösre eltervezett útvonalat változtatva (ami rossz döntés volt) benne hagytam egy 8 percet és egy kicsit kerestem is. Aztán jó volt a pálya többi része. Nekem nagyon tetszett a terep és az erdő csodálatos volt.
Aznap is csinálhattunk koszorút, mert a Misi 6. lett. A kaja még mindig nagyon rossz volt és már kezdett az agyunkra menni a sok tészta.
Este az eredményhirdetés után volt a buli amin csodásan beöltöztünk (kockás ing+hózentróger ) és nagyon jól éreztük magunkat főleg mert előtte még játszottunk is (csapatépítő játékot).


Váltó: Egy osztrák és egy cseh lánnyal futottam és a mixet meg is nyertük. A pálya nagyon tetszett és az erdő szép volt bár sok volt benne a szint. Amikor beértem nagyon sokat izgultunk a váltók miatt, de sajna a W16-osok és az M18-asok elrontották és kizárták őket, de a W18-as lányok másodikak és az M16-os fiuk 4. lettek ezért ismét csinálhattunk koszorút! A csapat a végére boldogan kicsit letörten indult vissza, de összességében.
nagyon jól szerepeltünk Nagyon szépen köszönöm az edzőimnek és edzős társaimnak a felkészítést és támogatást. Felejthetetlen élmény volt számomra ez a hét és örülök, hogy megismerhettem más embereket is és hogy együtt nevettünk és futhattunk.