Versenyeink

meteorgombkicsi2

 

mecsek open

1

Bejelentkezés

"Testvéreink"

MTFSZ emblema    poeu logo    pvsk logo   logoidezojellel2

 

2022 - az OB-k tükrében

Első: 2022. március 27. Gödöllő
 
Tömegrajtos Csapat és Nyílt Szenior Ultra Hosszú távú Országos Egyéni Bajnokság
Az év első országos bajnoksága. Az izgalmi állapot a legmagasabb szinten, és az idő is kegyeibe fogadta a résztvevőket, tavaszias napsütés. A terepről előzetesen azt gondoltam, a kihívás nem elsősorban technikai jellegű lesz, inkább fizikai.
A nevezettek:
F50 A Herendi Csaba F60 A Németh Ferenc F60 A Nagy György F65 A Kóger Gyula
F65 A Kürti István F70 A Tóth Jenő N55 A Lovas Ágnes N55 A Mátyás Ildikó
N55 A Radics Anna N 55 A Csillag Vera
F14 E Serbán Áron - Jánosi Viktor - Wittner Áron
N14 E Streitmann Panna Sára .- Jánosi Timea - Töttö Sára Boróka
N18 E Vas Laura - Lajtai Maja - Moldován Csenge
Mindenki megérkezett a Babat Pusztai lovastanyára. Kiváló kiszolgálás, és minden egy helyen, közel a parkoló, büfé rendben.
A versenyről:
A rajt közel, és a bemelegítésnek is van tér. A rajtban az elvártaknak megfelelően egy lepedőnyi térképet kaptam. A végén 9. hely, és 9 perc a győztestől. Igaz ez nem az én műfajom, de azért volt bennem hiányérzet. Nem volt útvonalválasztás, vagy irányba mentél, vagy volt egy útvonal, ami nyerő, de hogy kettő esetleg háromból választhattál volna az nem. A tervem teljesült, az első 10-ben lenni.
Eredmények:
F14 A 5. Jó futással
N14 A 2. helyezés kiváló futással
N18 A 5. helyezés nagyon fiatalok- nagyszerű eredmény.
Szeniorok:
F60 A 12. Nagy György 22. Németh Ferenc
F65 A 9. Kóger Gyula 15. Kürti István
F70 A 7. Tóth Jenő
N55 A 3. Mátyás Ildikó 9. Lovas Ágnes 14. Radics Anna
A végére "a pohár félig". Ami benne van, az a fiatalok szereplése, pontszerző helyek és egy dobogó. Ilyen fiatalon ez nagyon figyelemre méltó. Ami hiányzik belőle, hogy csak 8-an vállalkoztunk a megmérettetésre. Akik itt voltak, jók voltak, és nagyot küzdöttek.
 
Második: 2022. június 11-12. Ágasegyháza
 
Középtávú Országos Bajnokság és Országos Váltóbajnokság
Talán az alföldi terep, és a középtáv meghozta az étvágyat és 18 fővel neveztünk a rendezvényre. Én az alföldi terepeket kifejezetten élvezem, kis boróka, kis nyílt, dimbek- dombok és a nagy tanácstalanság, a semmi közepén. Csalóka, hisz az "ez ilyen egyszerű - gyorsítok", és a nagy "nem tudom hol vagyok" érzés nagyon izgalmassá teheti a futást. Az előfutamon semmi hiba, kis óvatosság, és 4. hely, ez az elvártnál jobb eredmény.
Délután döntő: Bemelegítettem, ez nálam nagy szó, és belekezdtem. Már az első pontot elizgultam, mínusz 2 perc. Higgadtan, mondogattam magamnak, és szépen haladtam a 7-esig, mikor megláttam a 8. pontot bent a méregzöld közepén, és semmi ötletem nem volt, hogy menjek be. Nekiugrottam a borókának, vagy 10 méter után vissza az útra, másik lehetőséget keresve, megint ugyanúgy jártam. Ezt megpróbáltam 5 alkalommal, semmi előrejutás. Cselhez folyamodtam. Megkerültem a zöldet és a pontról távozókat figyeltem. Ez eredményre vezetett.
Ahogy megfogtam a pontot, a csippantásra a boróka túlsó feléről megszálalt Margittai Endre - 4 perccel utánam indult - ott a pont? nem volt szívem nem válaszolni. Innen együtt, de már kedvemet szegve, nagyon elfáradva 9. hely lett a jutalmam.
Eredmények:
Kürti Pista F55 1 Jánosi Timea N14 2 Csillag Vera N55 4. Nagy György F60 5.
Radics Anna N55 6. Kühn Edit N70 9 Kóger Gyula F65 9. Mátyás Ildi N55 10.
Jánosi Viktot F14 13 Serbán Áron F14 14.
Szűkösen voltunk meg a váltók összeállításánál, de szegény ember abból főz, amije van. Nagyon jó pályák, főleg nyílt terület, de figyelni kellett.
Eredmények:
N14 1, Lajtai Maja - Jánosi Timea - Töttö Sára Boróka
F185 1, Nagy György - Szieberth Péter - Kürti Pista
F185 6, Németh Feri - Lovas Ági - Kóger Gyula
N165 2, Csillag Vera - Radics Anna - Mátyás Ildi
Ha kevesen is vagyunk, de akkor is erősek, 4 csapat 3 dobogó, és mind pontszerző.
 
Harmadik: Szeptember 17-18. Esztergom
 
Rövidtávú Országos Bajnokság, és Rövidtávú Országos Váltóbajnokság
Nagyon vártam ezt a versenyt, mert annak a tudatában vettem részt, hogy mi rendezzük a 2023- as ROB-ot. Mit mutat Matyi?- tettem fel a kérdést. És mit tud Esztergom. A szállásunk a történelmi belvárosban egy szuper apartmanban volt a családom mind a 6 tagjával . Az idő kissé esőre hajló, és kissé didergős, de a szívekben tűz, ezt láttam a PVM-es csapaton is. A Bazilika előtti téren jól felépített célhely, minden átlátható és látványos.
Selejtező: Egyszerű terep, egy két fifikás átmenettel, sok kerítés, és egy kis bokros rész. 14. hely, alig jutottam az A döntőbe. A nagy óvatosság, ez lett majdnem a vesztem.
Döntő: A terep két jól elválasztható részből állt. Az első a történelmi várhegy-óváros, zegzugos utcácskák, útvonalválasztásokkal, majd a Bazilika látványos átfutással, és jött a várnegyed, támfalakkal, bástyákkal. Itt kellett észnél lenni, kis hiba, és 9. hely.
Eredmények: - A döntősök
N55 1. Mátyás Ildi N 14 2. Jánosi Timea N55 2. Csillag Vera F55 5. Szieberth Péter
N14 7. Töttö Sára Boróka N70 7 Kühn Edit F65 9. Kóger Gyula
F65 14. Kürti Pista F60 18. Németh Feri F70 21 Lajtai Sanyi
A váltó terepe teljesen más, a Duna parton, egy szűk folyosóban felépített cél - és váltóhely. De sikerült a rendezőknek trükkösen megoldani, nem éreztem a bezártságot, és minden követhető, és látványos volt. Az idő szeles és hideg. A kis területen bravúrosan oldották meg a pályakitűző a feladatot.
Eredmények:
V14 4. Jánosi Timea, Jánosi Viktor, Serbán Áron, Töttö Sára Boróka
V165 11. Jánosi Zoltán, Mátyás Ildi, Németh Ferenc
13. Kürti Pista, Lovas Ágnes, Csillag Vera
V195 16. Kóger Gyula, Kühn Edit, Lajtai Sanyi
Esztergom - Pécs nem kis távolság, volt időm átgondolni a két nap eseményeit. Jól szervezett, és látványos OB-n vagyunk túl. Csak valahogy van egy kis hiányérzetem. Talán vártam volna valami extrát, valami váratlant, de nem kaptam, csak egy jól szervezett hibátlan városi futást. De azt hiszem ez a legjobb amit élményként elhozhattam. És ami feltűnt, nagyon kis területen sikerült megoldani alig több mint 1300 futó versenyzését. Végül azt kívánom magunknak, ilyen sikerrel vegyük mi is az akadályt.
 
Negyedik: Október 15-16. Pécs Jakab hegy
 
Éjszakai OB és Egyesületi Váltó OB
Erre készültem, és nem csak én, hanem az elvetemültek. A mezőny a szokásos, a nappali OB-k mezőnyének harmada. Az idő kissé csípős, de tiszta holdfényes. A versenyközpont Teca Mama vendéglője.
A futam: Nagy időközönként rajtoltunk, így a magány társamul szegődött. Így szeretem, nincs zavaró tényező. Ez egy nagyon jó térkép, már a 2020-as Hosszútávú Bajnokságon is elmondtam. Jó futás volt, a kettesre egy kis hiba, de mást felhozni nem tudok. 3. hely, ez nekem kiváló eredmény.
És a többiek:
F60 A 6. Németh Feri 11. Nagy György
F65 A 3. Kóger Gyula 4. Kürti Pista
F70 A 2. Tóth Jenő
N18 A 10. Moldován Csenge
N55 A 3. Mátyás Ildi 4. Radics Anna 10. Lovas ági
NYT 3. Jánosi Viktor
Másnap Egyesületi váltó. Napsütés és Pécs K-i légakna.
Szervezett és rendezett körülmények. És itt is egy jó futás.
Eredmények:
F250 2. Kürti Pista Kóger Gyula Nagy Gyuri Szieberth Péter
N180 7. Lovas Ági Radics Anna Mátyás Ildi
Női 8. Lajtai Maja,Vas Laura, Töttő Sára Boróka,Jánosi Timea, Moldován Csenge
Összegezve egy kiváló verseny, és még utaznunk sem kellett.
 
2022.11. 5-6. Pusztavám
 
Országos Hosszú távú Bajnokság és Pontbegyűjtő Csapat Bajnokság
23-an neveztünk a bajnoki futamokra. Egy érdekes helyzet állt elő a versenyt megelőzően, a nyertes rendező lemondta a rendezést, így a Szövetség összevonta a Spari Kupával. Egy jó mezőny jött össze kiegészülve egy jó nagy létszámú skandináv kontingenssel. Ehhez mérten tervezték a pályákat, előzetesen az volt az érzésem, túlméretezték.
Egyéni: A parkolás a Szépvizérhez vezető erdészeti út mellett, ami gyakran sok gyaloglást igényel. Ám nem volt vészes távolság. Jó sorsolásom volt. Előttem 3 perccel Horváth Tivadar, 6- tal Kürti Pista 9-cel Balla Sanyi. Jól bemelegítettem, mert hát előttem tornyosult egy jókora hegy. Tudtam, hogy egy technikás terep, és a fizikai kihívás sem csekély. Elindultam, 1-es oké, a kettesre haladva megláttam Tivadart és Kürti Pistát, kissé bizonytalankodni. Jól éreztem magam. Jött a nagy átmenet, nagy emelkedővel. Kissé lemaradtak a fiuk, megfogtam a 4-est, és már fel is bukkant előttem Balla Sanyi. Csak annyit mondott, hogy "a fenébe, semmit nem kevertem". Mentem elöl, és haladtunk jó tempóban így ketten. A 9-es után élre állt, már egy kissé fáradt voltam, és éreztem nem jó az irány, de bíztam benne, hogy nem nekem van igazam, így korrigáltam az irányon és egy kerülővel meg is lett a 10-es. Őt megvertem, de mindez mégis a dobogóba került. Nem voltam elkeseredve, az eredmény 5. hely.
 
Többiek:
F14 E 17. Jánosi Viktor
F60 A 13. Nagy Gyuri 37. Németh Feri
F65 A 5. Kóger Gyula 12. Kürti Pista
F70 A 2. Tóth Jenő
N14 E 3. Jánosi Timea 5. Töttő Sára Boróka 20. lajtai Maja
N16 E 41 Vas Laura
N55 A 1. Csillag Vera 8. Lovas Ági 9. Radics Anna
N70 A 12. Kühn Edit
 
Pontbegyűjtő Csapat:
Az idő ma is kegyes volt, és a szép arcát mutatta. Az elosztásnál figyelembe vettük Péter derékfájdalmát, és egyetértésben így alakítottuk ki a csapatokat. Én személyesen többet vállaltam, és nem tudtam a végére frissnek maradnom, és ez hiányzott a bajnoki címhez.
Eredmények:
F14 A 6. Jánosi Viktor,Serbán Áron, Notheisz Vince
N14 A 2. Töttő Sára Boróka, Jánosi Timea, Lajtai Maja
N18 A 6. Moldován csenge, Vas Laura, Wünsch Anna
F185 A 2. Kóger Gyula, Tőth Jenő, Kürti Pista
3, Szieberth Péter, Nagy Gyuri, Németh Feri
N165 A 1, Csillag Vera, Radics Anna, Lovas Ági
 
Véget ért a bajnoki futam, és most következzen a pontverseny :
 
Bajnoki Pontversenyben 26 szakosztály versenyében a 13. a PVM fiatal csapata.
Szenior Bajnoki Pontversenyben 59 pontszerző szakosztály közül a 11. helyet szerezte meg.
 
2023.01.02.                                                                                                                                                              Kóger Gyula