Állandó versenyeink

meteorgombkicsi2

 

kerteszgombkicsi2

 

1

Bejelentkezés

"Testvéreink"

MTFSZ emblema    poeu logo    pvsk logo   logoidezojellel2

 

"In medias res": nem nyertünk

Ezzel a PVM történetének legnagyobb szabású rendezése-eseménye sajnos nem sikerült.

 

Eyoc Emblema2

 


Még a nyár vége felé felhívott A. Sanyi azzal, hogy beszélt a Latyával és kérdezte tőlem is: nem kellene beadnunk pályázatot az IFI EB-re
(EYOC)?
Én egy pillanatnyi habozás után, igent mondtam. Még aznap számba vettem lehetőséginket terep téren, beszéltem hozzáértőkkel, akik már résztvevői voltak a közelmúltban ennek a versenynek. Kérdeztem a körítést, szállást, fizetési kötelezettségeket. Több alkalommal kimentem a terepre, fényképeztem. Megnéztem az eredeti állapothoz képest mennyit változott a fedettség és úthálózat és egy gödröt is ástam.....
Megbeszélést tartottunk, a beszerzett információkat számba vettük, végiggondoltuk mit lehet megvalósítani és milyen áron.

A. Sanyit arra kértük, gondolja végig mit lehet még "kihozni" az információs munkából, hogy a Európa minden részén otthonülő szülők úgy érezhessék, hogy szinte ott vannak a versenyen. Csatlós Feri révén bejutottunk a Pollack koleszba, ott fényképeket készítettem. Mező Éva a Püspök Úrtól szerzett be engedélyt a Székesegyház promóciós anyagba kerüléséért.
Maga a pályázat megírása az utolsó pillanatban készült el, nagyobbik fiam fordította le angolra. Találtunk egy minden vitán felül álló
személyt, aki a verseny "arca" lett volna: Domján Zsuzsát.
Azzal tisztában voltunk, hogy a szakosztályunknak kevés az olyan versenyzője, aki kísérőként valamint információs irodában megfelelően tud angolul. Ezen hiánynak zömét a verseny nyári rendezése lévén, a középiskolásokkal oldottuk volna meg, akiknek kötelező bizonyos "közmunka" pontszámot gyűjteni évek során. Legnagyobb kihívást nem a 4 db pálya okozta volna, ha nem azt megoldani, hogy szinte "azonnal" rajt legyen az EYOC futam után a kísérő (Meteor kupa) versenyén.


Az első nap: a normáltávú lett volna Cserkúti céllal a Jakab-hegy kinagyobbított térképén, elhagyva belőle a dzsumbujt.

A második nap: sprint Szigetváron, a Szigetvár belvárosa-Szigetvári vár ? termálfürdő - kórház területén zajlott volna.

A harmadik nap: váltó, a Szarvasnóta É-D-i irányokban is megnagyobbított terepén (Extrém park).


Elkészült a videós anyag is. Gajdos Peti olyan szintű munkát végzett a maga tudásával a promóciós anyag elkészítésével, hogy még most nem tudom, honnan vannak Neki ilyen meglátásai. Kimagasló munkája a promóciós anyag videóján látható:

A videó itt látható:  ( jelszó eyocpecs)


majd az MTFSZ elnöksége elé bevitt anyagunkba is kimagasló munkát végzett lényegre törekvésével.
Láthatjátok külön filmezni voltunk fent a Babás szerköveknél, aminek legendája valamint a Pálos kolostor (Magyarország egyetlen szerzetes rendjének legelső kolostora) múltja, amit versenyen is láthattak volna igen-igen közelről a versenyzők, a "körgyűrű" a tetőn szintén történelmi múltunkat idézi. Kevesen tudják, hogy lakatlan akkor lett, mikor a Rómaiak, a jobb ellenőrizhetésért, az ott élőket leűzték a Mecsek lábához, s ezzel megalkották Sopianaét. Szintén említést tettünk volna Szigetvár elestének történelmi hőstettére az egyik Bulletinben.
A pályázat elbíráló bizottság 4 pályázóból 3 tartott alkalmasnak a megmérettetésre: SDS, PVM, DTC-t, a kieső a SPA lett. Az elnökség
2016.11.24-n hétfőn délután elnökségi ülés keretében döntött a meghallgatás után a nyertesről. Erre felkészültünk, az odavitt anyagban rövid mondatok voltak a kivetítőn, és szóban ezt egészítette ki Zsuzsi és Sanyi. Több kérdést kaptak: hány fővel gondoljuk megrendezni az eseményt, mekkora költségvetésben gondolkodunk, kik rajzolnák a térképeket, kik lennének a verseny tisztségviselői? Ezeket a kérdéseket mindketten megválaszolták, egymás kiegészítve. Vártuk, felkészültünk arra a kérdésre, amit már előre megsúgtak: Hogyan akarjuk megrendezni az EYOC-ot, ha a 2017 Hungária sehogy sem áll? Ezt a kérdést ugyan nem kaptuk meg, de mint tudjuk, minden szavazóban ott motoszkált ez a kérdés.
A legnagyobb baj, hogy nem tudjuk leverni magunkról a koloncot. A Tipót nem mossák össze az OSC vel, a Szegedi Vasutast sem a Maccabival, de minket igen.
Azt beszéltem azokkal, akik tevőlegesen is bent voltak a pályázatban, hogy ez így volt megírva. Már előre súgtak, bármit csinálunk, akkor is az SDS kapja és ez így lett. Véleményünk szerint jobbak voltunk szállásban, versenyközpontban, ellátásban, informatikában (csak zárójelben: A.Sanyi segített az SDS-nek '13 ONEB-on), lényegében mindenben, ami számit. Találni kellett egy indokot, s megtalálták.
Lezárásként megköszönve minden pályázatban kicsit is segítőknek hozzáállásukat és munkájukat, elmondható, hogy nem volt hasztalan a munkánk. A beadott anyagunk szerintünk a legjobb volt, más miatt buktunk el. A nevünket, akarásunkat, tevőlegességünket megismerte az a plénum, akimost ugyan elutasított, de évek múlva is dönt az országos versenyek sorsáról.

Előttünk egy Hungária rendesése, remélhetőleg mihamarabb megköttetik a szerződés a BmTFSZ-szel, s ezzel közös akaratunk a rendezésre megvalósulhat.

Sz. Péter