Állandó versenyeink

meteorgombkicsi2

 

kerteszgombkicsi2

 

1

Bejelentkezés

"Testvéreink"

MTFSZ emblema    poeu logo    pvsk logo   logoidezojellel2

 

Csákberény: OEVB - ONEB 2016

Kopasz hegy és vérkaticák.

Szombat hajnalban még fel sem ébredtem, és már csiklandozta a talpamat a vértesi pampafű, ......futni kell, futni kell, futni kell ... és felriadtam. Kocsiba pattant a családom nagyobbik fele, és indultunk a Váltó és egyéni OB-kre. Már előttünk haladt a PVM többsége, hogy korán lejelentkezzenek, vagy csak simán a versenyláz hajtotta őket is.
A versenyre való felkészülés, és annak szervezése, szállás és a váltók összeállítása nem kis feladat elé állította Mariannt, aki teljes lelkesedéssel küldte leveleit, de mint a reakciós ingerküszöb alatti bitang kölkök, még válaszolni is csak néha válaszoltak a felnőtt PVM -esek. és akkor sem arra a kérdésre, amit feltettek nekik.
A társadalmak zömében az 5. századig matriarchális társadalmak működtek, nem is csodálom, hogy ez a társadalmi berendezkedés megszűnt, az előbb említett férfiúi hozzáállás miatt - igaz akkor nem is volt internet.
De végül összeállt, aminek össze kellett. Az idő kegyes volt hozzánk, és az ősz szebb arcát mutatta felénk... az eredményhirdetésig mindenesetre, és ez mind a szombati történés.
Félve kérdezgettem csapattársaimat, milyen kondiban vannak, hogy készültek fel. A példa volt nekem Mariann, akárhányszor hívtam, nem vette fel, de minden alkalommal visszahívott és az volt az indok, hogy a "páfrányban vagyok". Hát ő aztán edzett rendesen. De, hogy hol van páfrány a Mecseken azt nem tudom, nem is mertem megkérdezni tőle.
Nézzük először a fiú váltót. F 230 . Németh Feri indult a tömeggel, és megtette, amit a haza megkövetelt, 4. hely egy bollyal, csak kis lemaradással a HSE előtt. Jöttem én, és mindent bele, gondoltam ebből csak nem lesz baj. Már a harmadik pontnál beértem a HSE-s Balla Sanyit, aki annyira meglepődött, hogy ijedtében elkezdett futni, mint a nyuszi. Végül tartottam a 4 helyet, igaz egy hármas teammel. Kürti Pista küzdött 3. futóként, és behozta szintén 4. nek, ami megteremtette a lehetőségét, hogy esetleg meglegyen egy dobogós hely. Jött a mindent eldöntő 4. futam. Már éreztük, hogy a HSE behúzza a bajnoki címet, nekünk valamelyik dobogó marad, vagy egy negyedik hely. Péter nagyot futott és leheletnyit maradt el Dosek Toncsitól, leszakították a 4. futót, de nagyon. Így meglett a bronz. Péter elmondása szerint akkora futás volt az OSC-s Dosekkel, hogy olyan nyílásából is levegőt vett, amelyet a természet másra tervezett. A pálya:

egyesuleti valto 2016

A lányok N 150, Már már mondtam, hogy unalmas, Vera 2, Ági 2, és Ildi 2 helyen hozta az ezüstérmet a PVM-nek, Szép volt lányok.


És akiknek nem jutott hely a váltokban:

Szabó Ákos F 21 Br - 12.. Szőke Zoli F 40., - 6. Fuller Karcsi -8., Kühn Edit NYK -6., Kóger Sára NYTH -29.

 

Az eredményhirdetésre leszakadt az ég, és vigasztalhatatlanul ömlött az égi áldás. Mi belaktuk a Kun Pista vendégházat, ami egyszerű, szép és tiszta, és ráadásul még olcsó is ? hát ez volt az. Én nagyon élveztem. Jó volt tapasztalni, hogy van ötlet és szépérzék, vidéken is. Ha tehetem, és erre lesz verseny, itt szállok meg. És szokás szerint vacsora. Vértes vendéglő, Gánt. Az étel mennyei, és kiadós. Az italt meg köszönjük Bandinak. Visszatérve a szállásra, még egy kis beszélgetés a világ dolgairól, a közös térben, ami konyha, étkező és nappali volt egyben. Tudták őseink, hogy a paraszti élet legfontosabb lakótere a konyha, ahol főznek, étkeznek, meleg van és beszélgetnek, itt lehetett tartani a leghatékonyabb csapatépítő (családépítő) tréningeket. Késő este beájultam az ágyamba, és magamra húztam az Ikeás takarót. Nagyot aludtam.
Másnap: Fájó szívvel, de elhagytuk a Kun Pistát, várt bennünket a Csákberényi nagytisztás. Jól átgondolt cél és rajt karantén, csak a rajt karanténban nem volt büfé.
Elég későn indultam, és hát nem úgy sikerült, ahogy terveztem. Míg az 1. pont gyorsan megvolt, a 2-es mellett elszaladtam, később jöttem rá, hogy vagy 1 méterre voltam tőle. Mire a ligetes részen a semmi közepén helyre tettem magam vagy 8 perc elment, meg a kedvem is. Ugyan még feltüzeltem magam, hogy amit lehet, behozok, de újabb hibákhoz vezetett. Így lelassítottam magam, és végigkocogtam innen már hiba nélkül. Ildikó üdítő 3. helye, ami megmentette a PVM becsületét nagy büszkeség volt ismét. Kisütött a nap és erre, - de lehet, hogy másra - ellepték a tisztást a vérkaticák,


A Pálya:

2016 oneb

A versenyről általában az a véleményem, hogy nemcsak a külcsínben, hanem a bel tartalomban is kiemelkedőt alkottak a Sparisok. A térkép jó és pontos, és ami nagyon tetszett, hogy 7500-as léptékű jól olvasható volt. A pályák átgondoltak, a pontok sem hivalkodtak az őszi erdőben. Igazi kihívás volt a tájékozódás, és volt útvonalválasztás. És ami nagyon fontos, hogy rajtunk versenyzőkön kívül két értékes tagja is volt a rendező gárdának az Ambrusok. Azt halottam, hogy nélkülük nem lett volna olyan ez a verseny, mint amilyen lett. Büszkék lehetünk rájuk.

Eredmények :

PVM
F 45 Péter 22., F 50 Zoli 30.. F 55 Pista 11.. F 60 Gyula 25.. F 70 Bandi 24.
F 21 BR Ákos-nak és Karcsi-nak a feladat kicsit nagyobb volt, mint amivel megtudtak birkózni.
N 45 Vera 7.. Mariann 15. Ági 23. F 50 Ildikó 3. Györgyi 17 N 60 Edit 13.

És nem utolsósorban a Pécsi dobogósok:
F 14 Szuromi Áron 2.
F 21 Baumholczer Máté 2.
F 75 Varga György 1.
F 80 Tihanyi László 3.
N 14 Werner Boróka 3.
N 16 Szuromi Hanga 1.
N 20 Szuromi Luca 1.
N 21 Kovács Filoména 2.
N 40 Bótor Barbara 2. Kovács Bernadett 3.
N 50 Turcsánné Cseh Erzsébet 2.

Hajrá Pécs.
Aki leírogatta: Kóger Gyula
és aki elrendezgette: Kühn Edit