Állandó versenyeink

meteorgombkicsi2

 

kerteszgombkicsi2

 

1

Bejelentkezés

"Testvéreink"

MTFSZ emblema    poeu logo    pvsk logo   logoidezojellel2

 

2016 Veszprém-(3 napos nosztalgiafutam)

1. nap

Péntek délután 5 órai null idővel kezdődött a sprint Veszprém óvárosában. Amikor
megérkeztünk a város keleti felében lévő gimnázium melletti parkolóba, már gyülekeztek a szürke fellegek felettünk. Kinézett a nap a hasadékon, felmérte, hogy megjött -e mindenki, majd eltűnt. Megrázta a felhőpaplant, és vízpermetet küldött le ránk. Csúszott ott minden, macskakő, márványburkolat és kőlépcső. A messzeségben kirajzolódott a Várdomb sziluettje, ahol a királynők és udvarhölgyei laktak hajdanán. A mi rajtunk egy 4 emeletes panel épület (hát itt is vannak bűnök, igaz a várvédőknek is kellett hol lakniuk) szomszédságában felállított sátor alatt megbújó térképállvány, rajt bója, minden egy helyütt.
Repülőrajt- felkaptam a térképet, és kerestem a szárnyaimat, de csak a nedves valóság maradt nekem. Lassan bemelegedve felvettem az utazósebességet, és jöttek is a pontok a város új részén. 5 pont után az ódon sikátoros zóna következett nem kevés lépcsővel, fel és alá. A légvonalban 3 km- es pálya 4,5 km lett, no, nem mert hibáztam, hanem a trükkös átmenetek tették azzá. Hát nem volt potya pont az biztos. Jó emlékekkel keltünk útra vissza Boglárra, és még maradt nekem a napból ajándéknak egy emlékeztető lábgörcs úgy éjfél tájt. ? De a fájdalom a barátunk.

A Pálya:

nosztalgia1

Hogy miért is adtam ezt a címet ? Nosztalgiafutam? Íme:
1977- 1978 között Veszprémből védtem a hazát és a Varsói Szerződés országait

Így:

nosztalgia2

 

Mindeközben a Honvéd Schönherz szakosztályában futhattam, olyanokkal együtt, mint Honfi Gabi, Szabó Laci, Nagy Lajos, Pap Lacó, Gyenis Zoli, Kuron György. Mivel komolyak voltak az elvárások, bizony edzeni is kellett. Tekintve, hogy a terepi térképes edzésnél nincs jobb, amikor lehetett, ki a szabadba, szólt a jelszó, és az erre rendszeresített Trabant járművel, melyet feleségemtől koboztam el időről időre , kiautóztunk Hajmáskérre . A trabi papíron csak 4 személyes, mint tudjuk, így történt egyszer, hogy már jócskán elhagytuk a várost, mikor közúti ellenőrzésbe futottunk. Látszólag nem is volt probléma, mert az utastérben 4 személy foglalt helyet. A rendőr elvtársakkal kötelező beszélgetés alatt vittem a szót, kik vagyunk és hova igyekszünk, már-már lezártnak tekintettem a diskurzust, kézben éreztem a felém nyújtott dokumentumokat, amikor nyílt a hátsó csomagtartó, és kitekintett egy fej, majd még egy, tudakolván a seregben megszokott keresetlen stílussal, hogy mi a jó fenének álltunk meg.
A szervek ekkor kérdően néztek rám, és én csak annyit tudtam mondani, próbálván menteni a helyzetet- Hát ezek, hogy kerültek ide?
Elengedtek bennünket, de csak az utastérben ülő négyet, a két fej tulajdonosa Szabó Laci és Kuron Gyuri futhattak vagy 15 kilométert a laktanyáig. Hát ilyesfajta edzések voltak.
2.nap
Hajmáskér focipálya. Mint tudjátok nyílt terep kisebb erdőfoltokkal, izgalmas domborzati elemekkel, és a lőtér nyomait még ennyi idő után is magánhordozó képződményekkel.

 

 

 A pálya:

nosztalgia3

Izgalmas volt a szabadon fogható 10 pont, majd a végére a maradék három, egy igazán jó futás volt, de még bennem volt az előző napi lépcsőzés. Nagyon élveztem, hogy a térkép 7500- as léptékű, jól olvasható, ráadásul azt az illúziót is kelti, milyen gyors is vagyok.


3.nap
Ez a futam már egy nehezebb dió volt, 10.000 térkép, és egy combosabb pálya, de hát ezért jöttem. A rajt mindhárom napon rajtdobozzal történt, ez egy kis lazaságot kölcsönzött a mezőnynek, ami sajnos nem volt valami népes. De hát úgy kellett annak, aki nem jött el, mert élmény volt futni ezen a nyílt terepen. Végül nem hibáztam, és egy jó idővel sikerült a legjobb időt kocognom.


A Pálya:

nosztalgia4

És végezetül egy kviz!

nosztalgia5

Hány versenyzőt látsz a képen.

1:  3
2:  12
3:  1
A Jó választ értékes nyereményért küld el halmasker.szürkeszamar@gémél.hu -ra

Kóger Gyula