Állandó versenyeink

meteorgombkicsi2

 

kerteszgombkicsi2

 

1

Bejelentkezés

"Testvéreink"

MTFSZ emblema    poeu logo    pvsk logo   logoidezojellel2

 

Erőleves testnek, léleknek.

Középtávú és Váltó OB Besztercebánya 2016.


Szűkösen mérték a rendezők az információkat a bajnokság előtt. Az értesítő is az utolsó pillanatban került fel az MTFSZ oldalra. De hát a közös rendezésnek vannak hátrányai. Én azok közé tartozom, aki az ilyen kalandnak a pártfogója vagyok, legyen valami új, valami más. És ha ez egy kaland, akkor mi ezt szeretjük. 12 fős csapattal indultunk a kalandnak, na, nem a piszkos tizenkettő, de a futamok után azok is lehettünk. De nem vágjunk a dolgok elébe, csak sorjában. Már pénteken elindultunk 3 autóval és sikerült legyűrnünk a mintegy 400 km-t röpke 5 óra alatt. A lejelentkezés és a szállás elfoglalása után a város központjában egy kis olasz étteremben gyűjtöttünk energiát a másnapra. Pista és én együtt rendeltünk egy ragadozóknak való húsételt és kihoztak egy akkora sült csülköt, hogy még álmomban is néha azzal birkózom. Jó kis csapat múlatta az időt mellettünk, ugyan szlovákok voltak, de feltűnően barátságosan viselkedtek, köszönhetően a foci EB miatti szereplésünknek? megvertük az osztrákokat, és első helyen jutottunk a legjobb 16 közé. Volt ok a barátságra. Hallottunk olyat is, hogy a főtéren volt olyan kocsma, ahol az első kör sör ingyen volt emiatt. Sajnos mi nem voltunk ott, Varga Gyuri mesélte. Még hogy a sport nem hoz össze. Elbúcsúztunk alkalmi barátainktól és nyugovóra tértünk. Másnap már reggel nagy hőségben, de a 0 időhöz képest korán, úgy 10 h felé kiautóztunk a versenyközpontba, ami a szállástól mintegy 10 km-re egy kiváló helyen alakított ki a gárda. 13 h kor 0 idő. Ott fent a hegyen a levegő már kellemesebbnek tűnt, de így is rekkenőnek éreztem a párás hőséget. Az értesítőben bemutatott 7500-as léptékű térképrészlet egy pityókás kalocsai hímző asszony csipkéjének tűnt. A mezőny közepén indultam, 62- re. Repülőrajt, felkaptam a térképet, és próbáltam ráhangolódni. Most merre induljak. Eszemben volt egy jó kis mondás ?
"inkább indulj el ötször rossz felé, mint egész életedben egy helyben topogjál" Még az hiányozna. Itt esteledik rám, meg még ráadásképpen nélkülem mennek el csapattársaim sztrapacskát enni. Az utóbbi motivált jobban a gyors indulásra. Egész jól olvasható volt ez a kis "csipke"- a kis völgyek és dombok, a sok vízmosás, kúpok és sziklák. Nem volt nagy a sebességem, meg nem is hibáztam nagyot, haladtam, ahogy tudtam a nehéz vizenyős terepen. Az utolsó előtti és az azutáni pontra nagyon nehéz volt kikapaszkodni a csúszós oldalban, de meg kellett tenni. 6 percet kaptam a győztestől és ez a 9. helyre lett elég.

2016 kob

Eredmények Bandi tollából:

Szlovák- magyar közös rendezésben került sor a 2016. évi KOB- VOB az Alacsony-Tátra fővárosa központtal, Besztercebánya térségében. Hazánkból több mint 800-án neveztek, köztük mi is 12- en. A terep s így a térkép magas színvonalú volt.
Az amúgy is felázott erdő mindkét napon erős zivatarokat szenvedett. Szombaton, csak az eredményhirdetést kellett elhalasztani a nagy villámlásokkal érkező zivatar miatt. Vasárnap pedig a rajtot közel 40 perccel ugyanilyen ok miatt.
A KOB- on egyaránt bajnoki bronzérmet szerzett és így dobogós lett N45-ben Csillag Vera, míg N50-ben Mátyás Ildikó. N60-ban 4. helyen végzett Mező Évi.
Szombat esti közös vacsora során egyeztettünk a váltók összeállításáról, mely kiválónak bizonyult. Nagy örömünkre sikerült ez a nap, hiszen a remélt legalább egy 3. helyezésből két Aranyérem is született !!!

 

2016 vob

A szálláson rendeztük sorainkat, és irány a főtér. Az echte szlovák étterem kerthelyiségében a sztrapacska Bandi javaslatára, nagyon jó választásnak bizonyult ki-ki sörrel, kevesek szódával öblítették kiszikkadt torkukat. Kissé zsibbadtan foglaltuk el a szállást, de még volt egy feladat: meg kellett tekinteni a foci EB aktuális mérkőzését. A kollégium előterében sikerült a led tv-t beüzemelnem, igaz az üvegfalon túl, egy igazi szlovák lakodalom látványa vonta el a figyelmünket. Kétféle zene váltotta egymást. Hét tagú cigányzenekar, valamint egy DJ oly kínálattal, hogy a zeneszámok között a kacsatánc egy ACDC rock számnak hatott.
A másnapi váltó előtt elővillant egy mondás: A csapatmunka lényege, mindig van kit hibáztatni. Hogy a végéről kezdjem,... nem volt, kit hibáztatni. Fluck Pista tömegrajtosként, egy nagyon jó futással, kevés hátránnyal nagyot teljesített. Előttem indult úgy 5 perccel a mezőny, amiből sikerült lefaragnom egy kicsit,és 2.-ként útjára engednem Kürti Pistát. Reméltem, talán megvan a dobogó. Alig telt el vagy 36 perc, a hangosbemondó harsogta, hogy a PVM csapata első helyen fogta a 100-as pontot. Hát már csak nem előznek meg bennünket a befutón.
Így hát fennakadt a mezőny torkán a PVM szendvics, két Erős Pista között Kóger Gyuszi.
A futam közben azt éreztem, hogy jól haladok, és amikor azt láttam, hogy valami nagyon nehéz pont jön, le tudtam lassítani, és gyakorlatilag nem hibáztam.


Események Bandi tollából.


Szombat esti közös vacsora során egyeztettünk a váltók összeállításáról, mely kiválónak bizonyult. Nagy örömünkre sikerült ez a nap,hiszen a remélt legalább egy 3. helyezésből két Aranyérem is született !!!
N145: Csillag Vera,Lovas Ágnes,Mátyás Ildikó, míg
F185: Fluck István,Kóger Gyula,Kürti István összeállításban.
A lányok mindvégig magabiztosan az első helyen haladtak. Minden elismerést megérdemelnek. A fiúknál Fluck Pisti remek 4. helyen váltotta
Kóger Gyuszit, aki felhozta a csapatot a 2. helyre. Kürti Pista élete nagy futásával a tetejére repítette a METEOR-t !!! Két évi "kihagyás" után újra lett Csapat bajnoki aranyszerzés ! A fiúk aranya első az F185 kategóriában! Míg a lányok 3 évi szünet után újra a dobogó tetején állhattak,ráadásul ugyanolyan felállásban. Igaz 2013-ban N125-ben míg most N145-ben.
A két nap alatt a PVM össz.25 pontot szerzett, melyből 11 pont a KOB, míg a VOB 14-pontot hozott. Ezen két Ob-én a 4. legjobb pontszerző volt a PVM !!
A HOB s az ÉOB 7-7 pontjával együtt most 39 pontunk van, amely a Szenior Pontversenyben a 11. helyezést jelenti. ( PVSK 93 ponttal 2. mig a POEÜ 17 ponttal a 26.)

                 2016 vob1            2016 vob2
Hazaúton volt idő átgondolni az eseményeket, és megbeszélni az élményeket. Kevesen lettünk, "köszönhetően" a pár évvel ezelőtti elvándorlásnak, de akik, vagyunk hozzuk ki ami bennünk van. Ezt most mi megtettük. Jó kis csapat vagyunk.- nyugtázta két útitársam, majd álomba ringatta őket az M6-os.

Aki a szavakat lejegyezte:
Dr Kiss Endre, Kóger Gyula
És aki összerendezgette: Kühn Edit